Der er altid varm kaffe på kanden

Udfyld her og jeg kontakter dig hurtigst muligt!

Borgergade 49
7160 Tørring

+4551507392

KreativeOmgivelser is a website made for you who is a creative soul. I make drawings, Illustrations and oracle card.

dragonfly_IMGL5574.jpg

Magic Herbs

Lidt om de urter som optager mig lige nu og som jeg bruger i min hverdag. 

with the high spirit

Hjemmesiden her er ikke kun mit professionelle virke, det er også mit arbejdsredskab, min fritid, mindebog og opslagsværk.
Jeg har de senere år begivet mig ud på en rejse, med naturen i centrum, både i krop og sjæl. Der kommer mange inspirationer til mig, og jeg nyder at være en del af naturen og særligt finder jeg vikingetiden dybt facinerende. Herunder er et udpluk af de ting jeg finder inspirerende; praktiske redskaber, urter, tekster, tegninger, rituelle inspirationskilder, sager og meget mere. Måske du også kan finde inspiration?

URTER JEG BRUGER I MIN HVERDAG

Her er en liste af urter som jeg selv bruger og ved, har en gavnlig effekt hos mig. 
Det er vigtigt for mig, at du som læser dette, er indforstået med, at hvis du selv indtager disse urter, er det på dit eget ansvar. Fordi: Urterne er på mange områder lige så effektive, som den medicin lægen udskriver. Derfor skal man altid vide, hvad det er for urter, som man står med og man indtager: Lige som man skal være sikker på den gavnlige effekt så vel som bivirkningerne. F.eks er der urter som ikke må indtages samtid og urter som ikke er godt for dig, hvis du f.eks har hjerteproblemer. 
 

Brændende skønhed

BRÆNDENÆLDE

Rig på A- og C-Vitamin og Jern. Derfor er den god at drikke ved menstruation. God mod urenhud, brandsår og skæl i hovedbunden. Bruges også som gødning og ukrudtsmiddel. 
 

Rød Kløver

Bruges til at lindre hedeture i overgangsalderen. Vær varsom med at bruge rødkløver hvis graviditet ønskes. Er god ved stress og luftvejs-infektioner. 

Løgkarse

Alliaria petiolata – engelsk navn er Garlic-Mustard. Super lækker og vi bruger den til at behandling af betændelse, mod astma og bronkitis.
 

Rød solhat (echinacea).

Lægeplante til aktiv infiktion af lunger. Styrker i den grad imunforsvaret og kan bruges forebyggende og som behandling. 
Tinktur lavet på vodka som trække i
6 uger, 10-15 dråber flere gange om dagen. 

Ulvefod / lypocodium

Når Ulvefod tørres, kan man ryste sporestøvet af – dette kaldes heksemel. Når en håndfuld heksemel kastes op i luften. f.eks. ud over et bål, vil det give et ordentligt blus. Gamle opskrifter siger, at ulvefod skal tilsættes, når man vil opnå en smuk rød farve sammen med blade af vilde æbler. Læs mere om Ulvefod her; bla. om Ulvefod som medicin i Middelalderen.

Kongelys

Bruges ved bronkitis, hoste, astma;
2-4 kopper infusion pr. dag. Infusions laves af 30 g og 1 l vand.


 

LINDEBLOMST

Bruges mod inflamation i kroppen. Derved er den god til mange ubalancer og lidelser. Den styrker luftveje og fordøjelse samt mindsker stress. Til infusion bruges kun 15 g.

Vejbred

Også kaldet "den hvides spor". Jeg opdagede vejbred ved at dens friske tidlige skud smagte som spinat. Den bruges også som lindring ved astma, er sårhelende og for en god fordøjelse

20545444_1747261151958276_7895111029113754977_o.jpg

Morgenfrue

En smuk blomst som både er bakteriehæmmende og helende og kan derfor bruges både invortes så vel som udvortes. Kendt som en fantastisk blomst at lave en creme mod eksem, tør hud og rynker. 
 

Lakrids Rod

Letter stress og depression. God mod øm hals og vejrtrækningsproblemer. Styrker lunger, lever og livmoder.
Infusion laves på 2 kopper lakrids-
rod til 1 l kogende vand og trækker
i 8 timer. 

TIMIAN

Denne fantastiske urt er bakteriehæmmende og derfor god til behandling of forebyggelse af f.eks. halsbetændelse. Drikkes som the  tilsat honning. Og så holder den myg væk.

Røllike

En gammel kendt urt som er et must have i samlingen. Den hjælper dig ved stress, depression og angst. Virker såhelende og forbedrer fordøjelsen og ikke mindst  kredsløbsproblemer.

Kvan

En plante som blev brugt meget i vikingetiden. Den har en bred vifte af anvendelse, men her hjemme bruger vi den som slimløsende middel ved forkølelse. Den er også god ved din hud, du kan bla. lave en super lækker skintonic ud af kvan.