Der er altid varm kaffe på kanden

Udfyld her og jeg kontakter dig hurtigst muligt!

Borgergade 49
7160 Tørring

+4551507392

dragonfly_IMGL5574.jpg

Magic Herbs

Lidt om de urter som optager mig lige nu og som jeg bruger i min hverdag. 

with the high spirit

Hjemmesiden her er ikke kun mit professionelle virke, det er også mit arbejdsredskab, min fritid, mindebog og opslagsværk.
Jeg har de senere år begivet mig ud på en rejse, med naturen i centrum, både i krop og sjæl. Der kommer mange inspirationer til mig, og jeg nyder at være en del af naturen og særligt finder jeg vikingetiden dybt facinerende. Herunder er et udpluk af de ting jeg finder inspirerende; praktiske redskaber, urter, tekster, tegninger, rituelle inspirationskilder, sager og meget mere. Måske du også kan finde inspiration?

URTER JEG BRUGER I MIN HVERDAG

Brændende skønhed

BRÆNDENÆLDE

Rig på A- og C-Vitamin og Jern. Derfor er den god at drikke ved menstruation. God mod urenhud, brandsår og skæl i hovedbunden. Bruges også som gødning og ukrudtsmiddel. Her under er der link til Maria som skriver om brændenælden på denlillehave.com

Rød Kløver

Bruges til at lindre hedeture i overgangsalderen. Vær varsom med at bruge rødkløver hvis graviditet ønskes. Er god ved stress og luftvejs-infektioner. 

Løgkarse

Alliaria petiolata – engelsk navn er Garlic-Mustard. Super lækker og vi bruger den til at behandling af betændelse, mod astma og bronkitis.

Infusion – lunger

Kongelys; bronkitis, hoste, astma; 2-4 kopper infusion pr. dag. Infusions laves af 30 g og 1 l vand.
Rød solhat (echinacea). Læge-Alant; til aktiv infiktion af lunger. Tinktur lavet på vodka som trække i 6 uger, 10-15 dråber flere gange om dagen. 

LINDEBLOMST

Bruges mod inflamation i kroppen. Derved er den god til mange ubalancer og lidelser. Den styrker luftveje og fordøjelse samt mindsker stress. Til infusion bruges kun 15 g.

Lakrids Rod

Letter stress og depression. God mod øm hals og vejrtrækningsproblemer. Styrker lunger, lever og livmoder.
Infusion laves på 2 kopper lakrids-
rod til 1 l kogende vand og trækker
i 8 timer. Bruges også i the og madlavning.

TIMIAN

Denne fantastiske urt er bakteriehæmmende og derfor god til behandling of forebyggelse af f.eks. halsbetændelse. Drikkes som the  tilsat honning. Og så holder den myg væk.