Der er altid varm kaffe på kanden

Udfyld her og jeg kontakter dig hurtigst muligt!

Borgergade 49
7160 Tørring

+4551507392

KreativeOmgivelser is a website made for you who is a creative soul. I make drawings, Illustrations and oracle card.

Tilraner vi noget som oprindelige tilhører andre?

Blog

Tilraner vi noget som oprindelige tilhører andre?

Helle Koed Paulsen

Vi tilegner os ritualer, ceremonier og redskaber fra andre kulturer, og der er en vigtighed i at gøre dette med dyb respekt, ydmyghed og taknemmelighed til de som igennem tusinder af år har udviklet, båret og udøvet disse traditioner.

Vi tilegner os ritualer, ceremonier og redskaber fra andre kulturer, og der er en vigtighed i at gøre dette med dyb respekt, ydmyghed og taknemmelighed til de som igennem tusinder af år har udviklet, båret og udøvet disse traditioner.

Det er ikke ofte at jeg har lavet blogindlæg, og slet ikke om dette emne. Men jeg har noget på hjertet som håber kan inspirere dig!


Kulturel appropriation, er et nyt udtryk for mig, men ikke mindre end meget interessant og noget som har rumsteret i mig flere år.

Appropriation betyder “tilegnelse” og i denne sammenhæng menes der, at vi tilegner os redskaber, ritualer, historier mm fra andre kulturer og lande, som f.eks. Buddhisme og Amerikas Oprindelige Folk, Indien og Kina.

Vi ser det hele tiden, brugen af krystaller og røgelse fra varmere himmelstrøg, buddhistiske ritualer og låner rask væk kost- og yoga traditioner fra Indien. Jeg gør det selv, og min nysgerrighed pirres når jeg ser noget nyt jeg ikke kender inden for shamanisme, spiritisme og religioner.
Jeg dyrker Yoga, bruger Krystaller, har lige fået mig en klangskål i gave og min nysgerrighed pirres når jeg hører om Ayurvedisk kost.

Det ikke alle vel set hos alle kulturer; at vi på den måde låner og stjæler af skattene.

Personligt er jeg meget varsom med, hvad jeg lukker ind fra andre kulturer, jeg værdsætter vores egen historie meget højt og vores oprindelige mytologier, historier, ritualer og spirituelle tilgang til livet. Krystallerne er fåtallige i mit hjem, ligeledes er andre redskaber som anvendes til spirituelle ceremonier. Der findes MANGE spændende redskaber til at højne energien, som kommer fra vores egen bredegrad, og jeg ser ikke noget smukkere end at vi anvender det som er nært og fra den muld som vi betræder.

Når vi så tillader os at tilegne værdier fra andre kulturer, men jeg at det skal gøre i den dybeste respekt, ydmyghed og taknemmelighed til de som igennem tusinder af år har udviklet, båret og udøvet disse traditioner. Jeg sender en hjertevarm tak til alle de som kom før mig, på den anden side af kloden, når jeg har en krystal i hånden, bruger min klangskål eller laver en traditionel Reiki Healing.

For mig er de immaterielle tilegnelser det vigtigste for mig at have fokus på, derfor læser jeg stadig meget omkring de nordiske mytologier, samernes traditioner og det er som en brønd der ikke vil tømmes - jeg elsker at jeg kommer fra et sted, hvor traditionerne er så forholdsvis vel overleveret, så højt vibrerende og smukke.
Alle mine ritualer, meditationer, ceremonier, healingen mm. Er med grobund i nordiske energier og vil altid være det.

De materielle goder! Der er MANGE, og vi importerer rask væk fra sydamerika, indien, kina… Det kan være rigtigt for dig, og den vej som du ønsker at gå, men jeg ser lidt anderledes på det. Én ting er energierne, som jeg ønsker skal være de oprindelige energier fra den muld jeg betræder, traditioner fra de som kom før mig, og den energi jeg ønsker at opretholde i mig liv. Men en anden er at vores klima ikke tåler alt den eksport, import og fragt i forbindelse med denne handel. Ikke mindst industrien som vokser sig større og større - også inden for de spirituelle handelsvarer.

Her er nogle idéer til hvad du kan erstatte dine spirituelle redskaber med!

Jeg ser flere og flere søge efter den rette hylde af spiritualitet, hos dem selv og nogen gange i deres virksomhed. Her er 3 enkle metoder – fra dine forfædres traditioner, i den muld som du selv betræder – hvorpå du opnår større forbindelse, klarhed og enkelthed over din spiritualitet! 🌙

Jeg ser flere og flere søge efter den rette hylde af spiritualitet, hos dem selv og nogen gange i deres virksomhed. Her er 3 enkle metoder – fra dine forfædres traditioner, i den muld som du selv betræder – hvorpå du opnår større forbindelse, klarhed og enkelthed over din spiritualitet! 🌙

Krystaller

Der findes flere krystaller og mineraler i danmark, og jeg har ikke stor kendskab til dette, men bjergkrystal, kalsit og hematit ved jeg findes i Danmark. Der er ikke tradition for at vi køber og anvender danske krystaller, men i højere grad efterspørger de importerede krystaller. Et emne som jeg personlige lige nu, begynder at se spirer hos mig. Har du overvejet hvor stor energi der er i f.eks rav?

I stedet for krystaller bruger jeg træ, der er et utal af træsorter som broer lige om ørene på mig, jeg elsker at gå i skoven, finde grene som taler til mig og som har den skønneste energi. Hvis du finder dette interessant kan jeg anbefale at læse mere om Ogham som er en keltisk tradition fra tidligere middelalder, igen med en tak til de Druider som kom før os.  

Klangskålen

Tromme, tromme, tromme… Jeg ELSKER mine trommer, og de er bygget af mig selv med mine egne hænder og jeg har lavet dem udfra mine egne metoder med inspiration fra samerne. Køb evt din tromme ved en dansk/nordisk kunstner, så støtter du også hans/hendes energiarbejde og lille business <3 En mulighed er også, at du får på opdagelse i klokker. Klokker har været brugt igennem år tusinder til at holde dårlige energier væk, men også at tiltrække de højt vibrerende. Jeg bruger ofte klokker og de er købt til Middelaldermarkeder, som har mange spændende klokker liggende i deres boder. Dansk produceret, ved jeg ikke men ved at nogen af dem jeg har er tyskproduceret - det er fint for mig lige nu! :)

Orakel Kort

Jeg har en drøm, om at vi i norden bliver langt bedre til at udgive Orakel- og Tarotkort. Jeg drømmer om, at udvalget bliver større og vi er flere som udgiver disse smukke energifyldte kort - med energi fra den nordiske muld. Mine kort, som jeg er igang med, bliver produceret i danmark, så alt energi holdes her og jeg støtter danske virksomheder. Jeg kommer aldrig til at købe kort gennem Wish, og slet ikke til at producere egne kort i f.eks Kina.

Det er vigtigt for mig at fortælle dig, at dette er mit udgangspunkt, og min opfattelse af dette emne. Kun du kan mærke hvad som er rigtigt for dig – derfor er dette en inspiration og måske en lille øjenåbner for noget nyt i dig. Hvad du i sidste ende vælger, skal være rigtigt i dig uanset hvad det er.

Anette Høst (shamanism.dk) har lavet en meget fin artikel om Kulturel appropriation,  som jeg anbefaler at læse her.

signatur.jpg