Der er altid varm kaffe på kanden

Udfyld her og jeg kontakter dig hurtigst muligt!

Borgergade 49
7160 Tørring

+4551507392

KreativeOmgivelser is a website made for you who is a creative soul. I make drawings, Illustrations and oracle card.

udesidning.jpg

Udesidning

At sidde ude for visdom

Magi i skoven

Magi i skoven

Let måltid inden udesidning

Let måltid inden udesidning

Hvad er Udesidning?

Udesidning er en urgammel tradition og brugt i hele verden – i forskellige variationer, men med samme grundelementer. Formålet med udesidning kan variere mellem de forskellige traditioner, og fra person til person.

Den nordiske Udesidning stammer fra eddakvadet Vølvens Spådom. Her er det Vølven som sidder i mørket med sin stav og ser i fortid og fremtid.

”Vidt ser jeg, vidt i alle verdner!”

Betegnelse útiseta kendes også fra Islandsk lovtekst hvor "udesidning for at opvække trolde og praktisere hedenskab".

Native Americans har brugt formen Vision Quest, som består i "forberedelse, vision, or integration". Og bruges som overgangsritualer og transformation. 

Hvorfor lave en udesidning?

Jeg bruger udesidning til, at komme i dyb kontakt med naturen, væsnerne og mig selv. Jeg oplever, at finde en ro, som ikke er muligt andre steder. Min kreativitet vokser og immunforsvar styrkes.

Du kan anvende udesidning for at få et kald, svar på konkrete spørgsmål, møde med natures væsner og ånder, for at blive ét med mørket og naturen omkring dig.

Min egen oplevelse af første udesidning:

Min første udesidning var en meget stor udfordring, og min mave lavede knuder. Jeg havde i forvejen en intention om, at slippe angsten for mørket. Det mørke som jeg ikke forstod hvorfor jeg var så bange for. Jeg var samtidig spændt, glædede mig, og så tæt på at vende om og opgive inden jeg gik ud af døren. Jeg havde pakket varmt tøj, the, toiletpapir, kniv og liggeunderlag. Jeg vidste at vi var nogle stykker som skulle ud at sidde, med en trommemeditation forinden. En meget enkel form for udesidning, med en høj grad af selvstændig process. Alt var godt, og vi samledes til den forberedende udesidning. Jeg anede ikke hvor jeg ville sidde, tæt på, langt væk, højt eller lavet, men kender området som min egen bukselomme og derfor var det ikke en bekymring. Efter trommerejsen, som satte stemningen, og klargjorde vores indre til denne udesidning, gik vi… Jeg gik helt og aldeles instinktivt, og uden at vide en retning. 10 min fra samlingspunktet, drejede jeg væk fra stien og op mod en gravhøj. Jeg kendte stedet. Jeg havde træer i ryggen, skoven, og markerne og højen foran mig. HER! Jeg satte mig og ventede - på åbenbaringen. Ikke før nu, var jeg bange. Jeg havde min telefon med mig - stik i mod alle stikke. Men “Just In Case “ at den store stykke trold skulle komme buldrende - som om den telefon ville kunne gøre en stor forskel. Jeg vendtede, mediterede, kiggede ikke på telefonen (den havde ingen dækning alligevel - fnys) bekymrede mig lidt om de små kryb jeg ikke kunne se, men ikke mørket. Skulle jeg ligge mig lidt? Uroen bredte sig, jeg kunne ikke samle mig om meditationen, men stirrede bare ud i luften - mørket. Eller… Snedigt, juni måned, her er ikke mørkt, jeg kan se, høre, dufte, røre… Jeg fik lyst til at gå, bare rundt, men blev siddende og betragtede, bare at være her lige nu, uden noget andet…. Her sad jeg, længe… Og ud af øjenkrogen så jeg bevægelse, et lille lys, eller mere små klatter af lys. Dansende kom det ned over marken, jeg holdt vejret og var ikke bange, men interesseret og ville ikke skræmme. De blev der, og jeg smilede til dem, takkede for oplevelsen og de forsvandt der hvor de kom fra. Det var det… Ingen angst, jeg var ikke bange, jeg var done! Jamen skulle jeg ikke sidde til solopgang? Nej, ikke i denne omgang, ikke nu! Så jeg pakkede, gik tilbage, let og glad og ikke bange for mørket.

Jeg har haft flere udsidninger siden, og alle er vidt forskellige - jeg deler denne første udesidning med jer, fordi den var noget helt særligt for mig.

Med øje for detaljen

Med øje for detaljen

Lyset i mørket

Lyset i mørket

Hvordan foregår det?

I praksis foregår det således, at vi timer forinden forbereder os på, at skulle ud at sidde i hjertet af naturen – i mørket og alene. Dernæst går vi ud og sidder i naturen, uforstyrret og i så lang tid vi nu planlægger eller føler for. Traditionen tro er det fra solnedgang til solopgang. For så at gå hjem og gå ind i hvad svaret for vores rejse har været og implementere dette i vores hverdag.

Skal du med på udesidning?

Jeg tilbyder dig, at tage med til udesidning, både for dig alene, men også i grupper.
Mål med udesidningen:
- at give jer en god oplevelse, som I kan tage med jer i livet. 
- at plante et lille frø hos jer, med traditioner fra de gamle skikke
- at give jer mulighed for at komme tæt på naturen og få svar på livets spørgsmål

Jeg tager jer igennem hvert et eneste lille skridt af programmet, så du hele vejen er tryg og får en god oplevelse.

Eksempel på program for gruppe:
(tidspunkterne kan varierer i forhold til årstid, sol ned-ogopgang)
Vi mødes kl. 14.00 hvor vi finder os til rette i shelters og får en kop the af skovens urter.
kl. 14.30 Intro til Udesidning, forventningsafstemning, første tanker og spørgsmål over en kop the. 
kl. 15-16.30 Gåtur i området. Vi spotter, hvor vi gerne vil sidde, her er plads til indre tanker, meditation og samtale.
kl.  17.00 Vi får et let måltid lavet over bål i fællesskab
kl. 19-21 Trommerejse efterfulgt af samtale for at finde ind til vores vision med udesidningen.
21.00 Sidste forberedelser til udesidning

Udesidning foregår som udgangspunkt i så lang tid, som du føler behovet, 1/2 time kan være lige så givende som en hel nat. Når du vender hjem, tilbyder jeg dig en kop varm the. Hvis du sidder ude hele natten, er der varm suppe over bål ved solopgang.

Næste dag:
Morgen meditation
Implementering af budskabet vi er kommet hjem med. 
Tak for denne gang 


Jeg tilbyder:

Udesidning (Se ovenstående)
∙grupper: 5 deltagere, 800.- pr. person
∙1:1: 2800.-
∙For par: 3500.-

A Walk in the Woods∙ 3 timers varighed
∙ 1:1: 800.-

Meditation ∙ 2 timers varighed
∙grupper: Max 8 deltagere, 250.- pr. person
∙1:1: 700.-

Healing in the woods ∙ 2 timers varighed
∙1:1: 700.-


(Tager forbehold for ændringer i tidspunkter, varighed, antal og priser)